Forró italok hűvös napokra

Szilikongyűrűs bögre

Megérkezett a november, s vele együtt a forró, téli italok szezonja. Ilyenkor nincs is annál jobb, mint a hideg időnek egy kicsit visszavágva belekortyolni az isteni forró, lélekmelegítő italunkba.

Néhány mennyei recept, melyet thermobögréjéből kortyolgathat:

Császári melange
Hozzávalók:
4 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, 4 adag feketekávé, 8 cent konyak vagy brandy, tej ízlés szerint
Elkészítés: A négy tojássárgáját verd habosra négy kanál cukorral, majd a habot kanalazd egy bögrébe. Erre öntsd óvatosan a frissen főtt feketét, utána pedig a konyakot. Végül önts hozzá forró tejet, és már tálalhatod is, de tej helyett kínálhatod tejszínnel is.

Forró csokoládé
Hozzávalók: 500 ml tejszín, 100 ml tej, 200 g 70%-os étcsokoládé, 80 g barnacukor.
Elkészítés: A tejszínt, a tejet és a barnacukrot egy lábasba tesszük, és lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és poharakba töltve tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy fahéjjal meghintve kínáljuk.

Amerikai forró csoki
Hozzávalók:: 8 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál juharszörp, 4 evőkanál zabpehely, fél dl tejszín, fahéj, 1 evőkanál csokireszelék
Elkészítés: Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.

Thermobögréink által egyik ínycsiklandozó forró ital sem hűl ki.
Lepje meg ügyfeleit, partnereit egy kitűnő téli ajándékkal, egyedi thermobögrével!

www.pcp.hu
www.bogrenyomtatas.hu