Bögre nyomtatás ajánlatkérés

Reklámbögre érdekességek - Bögre nyomtatás, reklámbögre készítés, céges bögre gyártás - www.bogrenyomtatas.hu

www.bogrenyomtatas.hu
Tartalomhoz ugrás
Miért olyan kedvelt a bögre?


Egyik magyarázatot a topológiában kereshetjük. Ahogy a mellékelt animáció mutatja, a bögre és a fánk alakja topológiailag egyenlő, azaz homeomorfikusok. Ez azt jelenti, hogy két forma akkor egyenlő, ha azt vágás és ragasztás nélkül, folyamatában át lehet alakítani egyikből a másikba. A fánk alakját a kör ihlette - a kör a teljességet, tökéletességet szimbolizálja - ezt tudat alatt érzékeljük a bögre eseténben is, ezért kedveljük annyira. Akár a fánkot.

Gondolta volna?

Bögre és fánk topológiai egyezősége
A bögre ezoterikus megközelítésben

A bögre és a négy elem kapcsolata oly nyilvánvaló! Lássuk csak:

Miből is áll a bögre fizikailag? Kerámia - agyag. Földanya gyermeke.
Hogyan lehet megformálni? Vízzel.
Mitől lesz kemény? A kiégetéstől - Tűz
Mitől lesz tartós? A lassú kihüléstől - Levegő

Gondolt már erre?
A bögre mind a négy elem rezgését átadja az italnak, amit belőle fogyasztunk.

Bögre - definíció a Wiki szerint...

A Wikipédia szerint a bögre:

A bögre egy kb. 5 dl. űrtartalmú hengeres formájú edény, melyből munkahelyeken védőitalokat szokás fogyasztani, például szikvizet, teát. A konyhatechnikában általában mérőeszközként, folyadékok, (víz, tej, leves stb.), illetve termények (bab, lencse, rizs stb.) kimérésére, míg a háztartásokban inkább csak víz merésre használják. Hivatalosabb eseményeken általában nem használnak bögréket italok felszolgálására, helyettük 2,5 dl űrtartalmú teáscsészét használnak.
Sok bögrét készítenek valamilyen kerámiából, mint az agyag, a fajansz vagy a porcelán. Némelyiket edzett üvegből készítik, de készülnek bögrék műanyagból, acélból, illetve – ahol a strapabírás fontos, például kempingezõknél – zománcozott fémbõl. A dekorálásra matricázást vagy  használnak, ezeket beleégetik a bögrébe, hogy biztosítsák a tartósságot. A csészétõl csak űrtartalmával különbözik, alakjuk azonos, anyaguk a fentiek szerint változó.
Külön meg kell említeni az üvegből készült és szintén 5 dl-es söröskorsót, amelyet a vendéglátóhelyeken használnak. Formailag hasonló, de egyes országokban (cseh, német stb.) készülhet belőle nagyobb űrméretű és más alakú is.


forrás: Wikipédia

Bögre, kávésbögre, teásbögre, kerámiabögre
Vissza a tartalomhoz